Hadházy Ákos szerint lebuktatták Matolcsy Ádámot az új feleségének fényképei

Hadházy Ákos szerint lebuktatták Matolcsy Ádámot az új feleségének fényképei

Hadházy Ákos az ingatlan előtt Forrás: Facebook

Fotó: Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt állítja, hogy „Matolcsy György fia, Ádám lakik abban az 1,3 milliárd (!) forintot érő palotában, amit a Nemzeti Bank alapítványa vásárolt „kutatóközpontnak”. Erről az ellenzéki politikus írt közösségi oldalán Matolcsy Ádám új feleségének közösségi médiában megjelent fotói alapján, amelyeket szintén közölt. A bejegyzés szerint az egyik „újra otthon” képaláírású fotó egy olyan szobában készült, amely jellegzetes, egyedi ablakai alapján kívülről is beazonosítható”.

Kitért arra is, hogy „a luxusvillát 2015-ben az Önök pénzéből vette a Nemzeti Bank alapítványa”, hozzátéve, hogy „leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizatartalék forintosításakor szerzett”. A képviselő szerint ez az az épület, amelyet 2015-ben vásárolt 1,3 milliárd forintért a Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

Hadházy úgy folytatta, hogy a házat „néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik”. A független ellenzéki képviselő szerint „Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra”.