Media1: „A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t” – Huth Gergely cáfolja, hogy bárkit is elcsábítottak volna

Media1: „A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t” – Huth Gergely cáfolja, hogy bárkit is elcsábítottak volna

Szarvas Szilveszter a Hír Tv Informátor című műsorában, 2020. május. 29-én. (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szó szerint a címben idézett szavakkal értékelték a Hír Tv-nél, hogy legalább 10-12 főt, vagyis a Hír Televízió egyik legismertebb műsora, az Informátor teljes csapata mellett a fideszes médiagólem hírcsatornájánál dolgozó más szerkesztőket és műsorvezetőket is megkeresett a Pesti Tv-t hamarosan elindító Pesti Srácok vezetősége annak érdekében, hogy igazoljanak át hozzájuk – írja a Media1.hu.

A portál híre szerint – ahogy arról már a Magyar Hang is beszámolt – Szarvas Szilveszter felelős szerkesztő és Bohár Dániel szerkesztő mellett a Hír Tv Informátor című műsorának teljes stábja a Pesti Srácok által indítandó Pesti Tv-hez igazolnának át, mert onnan jobb ajánlatot kaptak. Ezt a Media1-nek vasárnap Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője is elismerte. Huth az induló projektről többet egyelőre nem akart elárulni, de szavaiból kiderült, hogy heteken belül jöhet ezzel kapcsolatban a hivatalos bejelentés.

A Media1 forrása szerint nem csupán az Informátor című stábbal tárgyalt a Pesti Srácok az új tévés projektje kapcsán: „Sok mindenkit csábítottak, legalább 10-12 embert, olyanokat is, akik nem az Informátorban dolgoznak (szerkesztőket, műsorvezetőket). Voltak, akiknek millió forint feletti fizetést ígértek be, csak mondjanak fel a HírTV-nél.”

A Hír Tv és a Pesti Srácok között korábban jó volt a viszony, az év elején a portál munkatársai Budapesti srácok címmel önálló műsort is vittek a televízió adónál. 

Miután a Pesti Tv célcsoportja, a budapestiek a Hír Tv-nek is fő közönsége, a netes, de talán hagyományos frekvencián is sugárzó új adó elszipkázhatja a Kesma-csoportba tartozó televízióadó közönségének egy részét.

A hírre szinte azonnal reagált Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, aki szerint nem igaz, hogy hátba szúrták a Hír Tv-t, a magas fizetésre vonatkozó ajánlat sem igaz, sőt az sem, hogy ők bárkinek is ajánlatot tettek, mert az informátor stábja maga kereste meg a Pesti Srácokat az induló Pesti Tv kapcsán.