Mégsem lesz Apostol-koncert

Mégsem lesz Apostol-koncert

Az Apostol együttes bejelenti a jubileumi koncert halasztását (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a koronavírus miatti korlátozások lehetőséget adnának arra, hogy a Budapest Arénában megtartsa 50 éves jubileumi koncertjét az Apostol együttes, mert ültetett rendezvényről van szó, a rendező cég mégis úgy döntött, hogy elhalasztják a rendezvényt.

A zenekar két tagja videóüzenetben jelentette be: arról, hogy a koncertet eltolják, „hosszú huzavona után, keserves kínok között” született meg a döntés. A Broadway Jegyiroda Facebook-profilján még az is olvasható, hogy az együttes és a rendező Broadway Event a közönség egészségét szem előtt tartva döntöttek úgy, hogy csaknem háromnegyed évvel később rendezik meg a koncertet. Céljuk, hogy mindenki felhőtlenül szórakozhasson a rendezvényen, ezért azt 2021. március 7-ére halasztották. 

Mint hozzáteszik, a már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, így azzal a koncert az új dátumon (2021. március 7-én) látogatható. Amennyiben a rendezvényre valaki parkolójegyet is vásárolt, az is érvényes az új dátumra.

A kormány múlt héten bejelentett döntése értelmében augusztus 15. után is fennmarad a korlátozás, hogy nem lehet 500 főnél nagyobb zenés, táncos rendezvényt szervezni. A zenés, táncos rendezvény meghatározása szerint azok az események tartoznak ide, amelyekre nem árusítanak ülőhelyre szóló jegyeket. Vagyis a korlátozás nem vonatkozik azokra a koncertekre és egyéb rendezvényekre, amelyek ülőhelyre szóló jegyekkel látogathatók, márpedig az Apostol koncert ilyen lett volna augusztus 28-án. 

A zenésztársadalomban nagy felzúdulás követte a kormány bejelentését, mert sokan – különösen a háttéremberek – attól tartanak, hogy megélhetésüket veszélyezteti a korlátozások életben maradása. A kormány ezért 5,3 milliárd forintos programot indított a zenészek támogatására. Ezzel együtt komoly támadások érték az Apostol együttest is az augusztus végére tervezet koncert miatt. A zenekar vezetője az ATV-nek nyilatkozva korában a következőket mondta: „Van egy szerződésünk a Broadway Irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem lépünk fel: ha lemondanánk, az nagyon sok pénzbe kerülne nekünk, ez egy ilyen róka fogta csuka helyzet, és nehéz kimászni belőle."