Mégsem lesz előválasztás az V. kerületben

Mégsem lesz előválasztás az V. kerületben

Juhász Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 13 perces videóban ecseteli Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt, hogy kihívója, a jelenleg is a kerületi közgyűlésben ülő Kovács Alex Gábor miként lehetetlenítette el az ellenzéki előválasztást, ezért abból nem lesz semmi. Juhász, aki mögött – bár függetlenként indul – felsorakozott a DK, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Nép Pártján, valamint Karácsony Gergely főpolgármester, azt állítja, hogy Kovácsék nem voltak partnerek az előválasztás technikai lebonyolításának előkészítésében.

 

– Januárban kezdtünk egyeztetni az előválasztásról. Azóta sem sikerült létrehozni. Egy hete vettük fel a kapcsolatot a fejlesztőkkel, rendszer nincs, regisztrációs felület nincs, megállapodás nincs. Mondjuk az eddigi megállapodásokat sem tartották be még egyszer sem – mondta Kovács Alexről és az őt jelölő Tiéd a Belváros egyesületről Juhász, hangsúlyozva: két napon belül el kellene indulnia az előregisztrációnak, ám ennek semmilyen technikai feltétele nem adott.

– Az V. kerületben le kell váltani a Fideszt és az ellenzéket. Az összes párt mögöttem van. Ma ott tartunk, hogy elbábozták, hogy előválasztás kell, a gyakorlatot azonban ellehetetlenítették. Ahogy ez a Fidesz elérte. Az előválasztást sikerült ellehetetleníteni, de a választást nem lehet. Mindenképp megnyerem ezt a választást, mégha rám is indulnak – hangsúlyozta Juhász Péter.