Megvan a kötcsei piknik időpontja

Megvan a kötcsei piknik időpontja

Orbán Viktor kormányfő érkezik a kötcsei piknikre 2022. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 9-én szombaton, vagyis két hét múlva tartják a hagyományos kötcsei pikniket Orbán Viktor részvételével – értesült az Atv.hu. A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére információik szerint már el is kezdték kiküldeni a meghívókat.

A kötcsei piknik hagyományosan az őszi politikai szezon nyitánya. Újságírók nem lehetnek a helyszínen, így rendszerint csak a kiszivárgó hírekből lehet értesülni arról, hogy mit mondott a miniszterelnök zárt körben az előadásában. Általában a globális elemzéséről megszokott tusnádfürdői beszédénél konkrétabb cselekvési tervet szokott felvázolni. A háború minden bizonnyal hangsúlyos lesz majd, ahogyan a jövő júniusban esedékes, most először egy időpontban tartandó európai parlamenti és önkormányzati választásra való felkészülés is szóba kerülhet.

Legutóbb pénteken, a Fidesz holdudvarát felvonultató Tranziton tartott előadást a miniszterelnök, ahol azt mondta, hogy a kétharmad most is áll, mint a cövek, a végét sem látni. Kifejtette, hogy óriási külső erőkkel harcolunk, és ilyenkor az emberek ösztönösen az egységes erőhöz húznak, ahhoz, amely a magyar emberek érdekeit képviseli. Egyúttal hosszasan kitért a liberalizmus és a konzervativizmus szembenállására, a hatalom megragadására és a Brüsszelből ránk leselkedő veszélyre.

Címkék: Kötcse