Méhészeti kongresszust rendezne Magyarország

Méhészeti kongresszust rendezne Magyarország

Méhek (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány támogatja, hogy Magyarországon tartsák meg az Apimondia 2025-ös Nemzetközi Méhészeti Kongresszust, és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) erre pályázatot nyújtson be. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot a Telex vette észre.  

A határozatban arra kérik az agrárminisztert, hogy „gondoskodjon a Méhészeti Kongresszus rendezésének előkészületeihez szükséges, az OMME által igényelt források rendelkezésre állásáról”,a Méhészeti Kongresszus védnökségi feladatainak ellátásáról, illetve a kongresszus népszerűsítéséről. További feladata, hogy a miniszterelnök kabinetfőnöke bevonásával, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Magyar Kongresszusi Iroda és az OMME közreműködésével „vizsgálja meg a Méhészeti Kongresszus megrendezésére alkalmas potenciális rendezvényhelyszíneket, többek között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területét”.

A kormány az előkészületekre 2022-ben 58 420 000 forintot, 2023-ban pedig 44 450 000 forintot ad.

Mint a Hvg.hu megjegyzi, idén szeptemberben több tízmilliárdból rendeznek vadászati világkiállítást Magyarországon, a rendezvény tíz tonna szarvasagancsból készült kaput is kap.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt