Menczer Tamás: Fake news! Álhír!

Menczer Tamás: Fake news! Álhír!

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Menczer Tamás a Facebook-oldalán a kínai vakcina ellen indított újabb „baloldali és nemzetközi politikai támadásnak” minősítette azokat a híreket, amelyek szerint az Egyesült Arab Emírségekben „probléma adódott a Sinopharm vakcinájával”.

– Ezt ugyan semmilyen hivatalos forrás nem mondta az Emírségekben, de a „hír” szerint találtak 8(!) olyan embert, akit újra behívtak és harmadik oltást kell kapnia – folytatta a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

❗Fake news! Álhír!

A kínai vakcina ellen indított baloldali és nemzetközi politikai támadás újabb állomása az a „hír”,...

Közzétette: Menczer Tamás – 2021. március 13., szombat

Mint írta, „az Egyesült Arab Emírségekben mintegy 6 millió (!!) embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával. Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy a fővárosban, Abu-Dzabiban a beoltottak közül senki sem halt meg, és nem került kórházba, vagyis 100 százalékos a vakcina hatékonysága a súlyos esetek megelőzésében.” Szerinte ez jobb adat, mint amit a súlyos esetek vonatkozásában a Pfizer Izraelben mutatott.

– Minden vakcinánál vannak olyanok, akiknél az immunválasz nem elég erős. A kínai vakcinánál nagyságrendileg ugyanannyian, mint az úgynevezett nyugati vakcináknál – bizonygatta az államtitkár. Mint hozzátette, az Emírségekben mindössze annyit tesznek most, hogy ezeknek az embereknek adnak még egy oltást.

– Végtelen tisztelettel kérem a baloldalt és a baloldalt kiszolgáló médiumokat, hogy ne dolgozzanak a magyar emberek életének megmentése ellen! – e sorokkal zárul Menczer posztja.

A hírt egyébként először a Wall Street Journal szellőztette meg, a lap szerint az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai több embernek már harmadszor is beadták a Sinopharm vakcináját. Az orvosok szerint ugyanis a kínai oltóanyag második dózisa után többek szervezetében nem termelődött elegendő ellenanyag.