Merkely Béla megszólalt a bulivideóról

Merkely Béla megszólalt a bulivideóról

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semmilyen etikai előírást nem sértett meg a viselkedésével – ezt mondta az RTL Klub Híradójának Merkely Béla a róla előkerült bulivideók kapcsán.

A napokban két rövid felvétel is nyilvánosságra került a Semmelweis Egyetem rektoráról, amint egy fiatal nővel táncolt, majd a pomponlányokat éltette oldott hangulatban. – Én, a Semmelweis Egyetem rektora, a mai napon rektori utasításba adom, hogy cheerleaderek az első számú sporttá emelkednek az egyetemen – mondta a bulin a kamerába.

Az RTL felidézte, hogy az egyetem etikai kódexe viselkedési előírásokat is tartalmaz. Az egyetem polgárainál „elvárás a mértéktartó és példamutató életvitel”, illetve hogy „kerülniük kell minden olyan élethelyzetet, amelyben megbecsülésük és személyes méltóságuk vagy az Egyetem jó hírneve – saját hibájukból – csorbát szenvedhet”. A rektort telefonon érték el, nyilatkozni nem akart, de elmondta, hogy aznap este az egyetemi csapat sikerét ünnepelték együtt a hallgatókkal. Szerinte a viselkedésével nem sértett meg semmilyen etikai előírást.

A csatorna szerint a bulit április közepén, a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében tartották abból az alkalomból, hogy az egyetem hallgatóiból álló csapat 20 év után először összetettben is megnyerte a 49. Medikus Kupát.