Mesterházy Attila elindul az MSZP elnöki posztjáért

Mesterházy Attila elindul az MSZP elnöki posztjáért

Mesterházy Attila (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindul az MSZP elnöki posztjáért Mesterházy Attila – ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be. A politikus korábban, 2010 és 2014 között már vezette a pártot.

Mesterházy Attila a műsorban azt mondta, hogy 2010-ben is hasonló helyzettel szembesült, sokan akkor is azt mondták, hogy az MSZP el fog tűnni. Két évnyi intenzív munkával akkor megduplázták a támogatottságot, ezek a hangok pedig megszűntek. Szerinte most még nehezebb a helyzet, 5-7 százalék körül mérik a pártot a biztos választók körében, ami történelmi mélypont. Szavai szerint volt sikerekben és kudarcokban is része, és van arra tapasztalata, hogy hogyan lehet egy ilyen kudarcos helyzetből kihozni a pártot.

A szocialisták várhatóan szeptemberben tartják tisztújításukat, tavasszal ugyanis el kellett halasztaniuk a koronavírus-járvány miatt. Az már korábban kiderült, hogy társelnöki rendszert vezetnek be, a pártot jelenleg is vezető Tóth Bertalan Kunhalmi Ágnessel közösen fog indulni.