Mészárosék újabb nagy fogása: 150 milliárdért ők építik az atlétikai stadiont

Mészárosék újabb nagy fogása: 150 milliárdért ők építik az atlétikai stadiont

Látványterv az atlétikai világbajnokság helyszínéről. Nagy üzlet lesz megvalósítani. (Fotó: KKBK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most már biztos, hogy a Puskás Stadionhoz fogható költséggel fog megépülni a 2023-as atlétikai világbajnokság stadionja, és ugyanazok nyerték a munkát: a Záév Építőipari Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen – tudta meg a 24.hu.

A Záév Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Magyar Építő Paár Attila győri építőipari nagyágyú WHB-csoportjához tartozik. Az alvállalkozók a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft., V-Híd Zrt. és a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. Utóbbi Mészáros üzlettársa, a tiszakécskei Szíjj László érdekkörébe tartozik – írja a portál.

Mészárosék nettó 150 milliárd forintos árajánlattal nyertek, a másik kiválasztott, a Strabag 171 milliárdos vállalási árral ajánlkozott – derül ki a bontási jegyzőkönyvből.

A megrendelő az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt volt, március 18-ig lehetett beadni a pályázatokat a meghívásos közbeszerzésre.

Emlékezetes, az önkormányzati választás után egy ideig bizonytalan volt, hogy a főváros hozzájárul-e az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, csak feltételekkel volt hajlandó a rendezést támogatni. Végül azonban megállapodás született, így folytatódhatott a 2023-as seregszemle előkészítése.

Maga a világbajnokság megrendezése további legalább 38 milliárd forintba kerülhet a PwC hatástanulmánya szerint.