Miért hallgat – kérdezi Orbán Viktort Magyar Péter

Miért hallgat – kérdezi Orbán Viktort Magyar Péter

Orbán Viktor interjút ad a Nemzeti Sportnak (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miért hallgat Miniszterelnök úr? – tette fel a kérdést Magyar Péter Orbán Viktornak keddi Facebook-bejegyzésében.

„Orbán Viktor több, mint egy hónapja nem szólal meg, miközben évek szisztematikus »munkájával« totális válságba sodorták az állami egészségügyet.
A miniszterelnök július óta hallgat, miközben sokadszorra, de eddig nem tapasztalt mértékben összeomlott a vasúti közlekedés. A miniszterelnök hallgat, miközben sok iskolában jelenleg 35-40 fokban szenvednek a gyerekek valamint a tanárok és a tankerületek még ventillátort sem adnak az iskoláknak, viszont, amit a szülők bevisznek, azokat eltetetik” – írta bejegyzésében.

Hozzátette, hogy „Orbán Viktor az év elején még a gazdaság csodás berobbanásáról fantáziált, de mióta kijöttek a lesújtó növekedési (inkább csökkenési) adatok, azóta hallgat. Pedig volt itt minden, mint a búcsúban: hiánycél emelés, állami beruházások elhalasztása, adóemelés, megszorítások, százmilliárd forintnyi kínai hitel felvétele. A miniszterelnök a csodásra sikeredett tusványosi világrendszerváltás és slim fit latte avokádózás óta csak egy propaganda interjút adott a Nemzeti Sportban.”

Egy kapitánynak, viharban és válsághelyzetben a parancsnoki hídon van a helye, nem egy adriai szigeten. Ha ön elfáradt, vagy unja az egészet, szóljon. Addig viszont elvárjuk, hogy szólaljon meg a fenti ügyekben és haladéktalanul hozza meg a kormány az ország újraindításához szükséges döntéseket – üzente neki, hozzátéve, hogy „hiába hallgat az érdemi kérdésekről, az emberek többsége pontosan tudja, hogy ön a felelős az ország széteséséért és kifosztásáért.”

A Telex írta arról kedden, hogy a július 27-i tusványosi beszéde után hetekre eltűnt Orbán Viktor a nyilvánosságból, és augusztus 20-án is csak rövid időre tért vissza. Az olimpiai aranyakat leszámítva meg sem szólalt egész hónapban, miközben a kórházakban a kánikula miatt sorra maradtak el a műtétek, egy vonatkisiklás után napokra összeomlott a vasúti közlekedés az országban, az iskolák pedig az új mobiltelefont korlátozó rendelet megvalósítására próbálnak felkészülni. 

Címkék: Orbán Viktor