Milliós jutalmakat kaptak a tankerületi vezetők

Milliós jutalmakat kaptak a tankerületi vezetők

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) bejelentkezési oldala egy táblagépen a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában 2020. március 19-én. A Nagykanizsai Tankerületi központ a koronavírus-járvány miatti zavartalan digitális oktatás érdekében 48 eszközt osztott ki rászoruló tanulóknak az átmeneti időszakra. (MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milliós jutalmakkal zárták a tavalyi évet egyes tankerületi vezetők – tudta meg tíz hónapos „jogi huzavona” után a Momentum parlamenti képviselője, Tóth Endre. A politikus három tankerületi igazgató jutalmairól posztolt, megállapítva, hogy mind jelentős összegeket vihettek haza. A Külső-Pesti Tankerület vezetője, a korábban fideszes önkormányzati jelölt Rábel Krisztina például 1 590 000 Ft-ot kapott. „Ő volt az, aki egy iskola igazgatóját szerette volna postásként használni a tanárokat kirúgással fenyegető levelek kikézbesítéséhez. Végül nem sikerült elkerülnie a személyes találkozást a tiltakozó tanárokkal” – írta Tóth Endre.

Eközben a Dunakeszi Tankerület igazgatója, Szabóné Forgács Gabriella 1 050 000 forintos jutalomban részesült. Utóbbi volt az a képviselő szerint, aki ügyfélkapun keresztül intette meg a tiltakozó pedagógusokat. A Kölcsey Ferenc Gimnázium öt pedagógusát elküldő Marosi Beatrix pedig tavaly nagyjából 512 222 Ft-os jutalmat kapott. De ő tavaly novemberben még csupán helyettes volt. „Mivel a tavalyi év végén még csak helyettes vezető volt, így az általunk megkapott tételes listában nem szerepelt, viszont a tankerület 9 vezető munkatársa által kapott összjutalom átlagában becsülni tudtuk a motivációs elismerése összegét” – írta a képviselő. Marosi akkori felettese, Beleznay Tamás eközben 1 100 000 forintos jutalmat vihetett haza. 

„A 2021 év végi jutalmak összegeit látva meg is dőlt a kormány azon állítása, hogy nincsen pénz a pedagógusok béremelésére. Akad itt pénz, csak rosszul és igazságtalanul költik el” – közölte Tóth Endre, hozzátéve, hogy pénteken a Klebelsberg Központ elnöke, Hajnal Gabriella részére megállapított jutalom összegét fogja publikálni.