Minden várakozást felülmúlt a magyar turizmus teljesítménye tavaly

Minden várakozást felülmúlt a magyar turizmus teljesítménye tavaly

Szálloda. Képünk csak illusztráció (Fotó: Unsplash/Markus Spiske)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén már meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke.

Guller Zoltán tájékoztatása szerint tavaly 14,2 millió vendég csaknem 40 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon, ez csaknem 40 százalékos bővülés a tavalyi adatokhoz képest és csupán 5 százalékkal marad el a 2019-es szinttől. A szálláshelyek árbevételei 668 milliárd forintot tettek ki, ez még az inflációval csökkentve is 52 százalékkal magasabb az előző évinél.

A vendéglátásban az árbevétel éves szinten 42 százalékkal, 1490 milliárd forintra emelkedett 2022-ben. Ez az összeg reálértéken is 24 százalékkal haladja meg a 2021-es adatokat.

(MTI)