Százan tüntetek, hogy a fideszes városvezetés ne zárja be az idősotthont

Százan tüntetek, hogy a fideszes városvezetés ne zárja be az idősotthont

Az idősek otthona Mindszenten (Fotó: Mindszent.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy százan tüntettek csütörtökön Mindszenten, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat ne zárja be az idősotthont – írta meg a Népszava. A tüntetést az a volt önkormányzati képviselő, Jancsovics Attila szervezte, aki épp azért mondott le a közelmúltban a mandátumáról, mert elfogadhatatlannak tartotta az idősotthon bezárásáról hozott döntést.

A város a brüsszeli szankciókra hivatkozva zárná be november 1-től április 15-ig ideiglenesen az idősotthonát. Annak ellenére is, hogy az évi 3 milliárdos költségvetésű település mindössze 3,5 milliót spórolna ezzel. A korábbi döntés szerint az érintett 19 idős ember egy hódmezővásárhelyi intézményben kapna helyet. Bár a testület már döntött erről, bonyodalmak támadtak. Az intézményt – több más térségi otthonnal együtt – közösen működteti egy társulásban Mindszent, Hódmezővásárhely, Mártély és Székkutas. A társulás egyik közelmúltbeli ülésén elhangzott: ideiglenesen nem lehet bezárni az intézményt, ha onnan kiköltöztetik a lakókat, akkor az alighanem végleges lesz – írta a lap.

Zsótér Károly polgármester a Facebookon azt írta, Márki-Zay Péter rendelte el az intézmények összevonását. Ezt Márki-Zay Péter a lapnak határozottan tagadta. Zsótér csütörtökön arról írt, hogy a mindszenti időseknek „már most a Kovács-Küry Időskorúak Otthonába kell költözniük” Hódmezővásárhelyre. Ezt követően a Népszava felhívta a polgármestert, aki már azt mondta: mivel az ideiglenes bezárás nem lehetséges, a véglegeset pedig nem szeretnék, az idősek november 1. után is maradhatnak az idősek Mindszenten. Úgy tudják, a végső döntést a testület a jövő hét elején hozza meg.