Miniszterelnökség: Felépül a Diákváros a Fudan Egyetem mellett

Miniszterelnökség: Felépül a Diákváros a Fudan Egyetem mellett

A Diákváros tervei (Fotó: Karácsony Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal – így reagált az atv.hu-nak a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség a kínai egyetem kapcsán.

Nemrég a Direkt36 számolt be arról, a kormány a kínai hitelből felépítendő kínai Fudan egyetemet a Diákváros-beruházás helyén valósítaná meg, ami 8-10 ezer hallgató lakhatását biztosítaná. Karácsony Gergely főpolgármester az üggyel kapcsolatban még április 8-án kért rendkívüli tájékoztatást, illetve jelezte: ha nem lesz Diákváros Budapesten, készek lemondani az atlétikai vb-t. Ugyanakkor úgy tudjuk, hogy Karácsony Gergelyék azóta is várják a hivatalos tájékoztatást a Miniszterelnökségtől az ügyben, és a válaszokat olyan kérdésekre, mint hogy hogyan fog elférni a Diákváros az egyetem mellett és mekkora lesz.