Momentumos színekben méreti meg magát Hadházy Ákos

Momentumos színekben méreti meg magát Hadházy Ákos

Rózsa András, a Momentum zuglói vezetője, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András pártelnök a 2021. február 15-i sajtótájékoztatón (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos momentumos színekben méreti meg magát az ellenzéki előválasztáson a zugló választókerületben – jelentette be hétfőn délután a politikus Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével közösen tartott sajtótájékozatóján.

A sajtótájékoztatón Fekete-Győr András arról beszélt, a pártnak nem fér bele az – amit az elmúlt harminc évben nagyon sok politikus elkövetett –, hogy ellopják az adóforintokat. „Hadházy Ákossal az elmúlt hónapokban a Momentum szövetséget között. És azt beszéltük meg, hogy Magyarországon felszámoljuk a korrupciót. És ebben kire másra számíthatnánk, mint Hadházy Ákosra” – jelentette ki Fekete-Győr András. Egyúttal bejelentette, hogy a Momentum Hadházyt indítja a Zuglóban tartandó ellenzéki előválasztáson, amely arról dönt, ki indulhat majd el a budapesti kerületben az összellenzéki összefogás színeiben a 2022-es parlamenti választáson.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3431147503662735

Hadházy Ákos megköszönte a Momentumnak és a párt zuglói tagozatának a bizalmat. „Én is azt gondolom, az ellenzéknek egy esélye van és egy esetben nyerheti meg a választást, ha a magyar emberek elhiszik, hogy teljes változás, teljes fordulat történik 2022-ben. Többre van szükség, mint egy kormányváltásra. Csak akkor nyerhetünk, ha nemcsak hallják tőlünk, hanem látják is, hogy másképp tekintünk a korrupcióra” – vélekedett a jelenleg független országgyűlési képviselőként tevékenykedő politikus.

Az elszámoltatásról szólva azt mondta, azt kell megmutatnunk, meg kell ígérnünk és úgy kell cselekednünk, hogy vége lesz annak, hogy nincs a dolgoknak következmény, így ezúttal lesz elszámoltatás. „Nem lehet semmilyen kivételt tenni, hogy valaki kormánypárti vagy ellenzéki politikus” – közölte, hozzátéve: ő eddig is ezért küzdött.

A képviselőségről szólva Hadházy arról beszélt, egy országgyűlési képviselőnek nem az a dolga, hogy szuperpolgármesterként igazgassa a körzetét, sem az, hogy kijárjon pénzeket a kerületének. Mint mondta, egy képviselő feladata, hogy olyan törvényeket hozzon a parlamentben, amely pénzek szükségesek egy területnek, azok átlátható módon oda kerüljenek. Ő ezen, illetve a kerület politikai akaratának érvényesítésért fog küzdeni. „Én azt hiszem, Zugló az elmúlt években számtalanszor kijelentette, mit akar: egy olyan politikát, amely megalkuvás nélkül és keményen kiáll a Fidesz ellen, és mindenekelőtt az ellen, amit a Fidesz csinál. Én olyan politikát tudok ígérni, amely aktívan és megalkuvások nélkül fogunk mindez ellen tenni, amit a Fidesz képvisel.”

Hadházy egyúttal leszögezte, rendkívül fontosnak tartja az ellenzéki pártok együttműködést. Ennek keretében ő támogatásáról biztosította Harangozó Tamást, és reméli, a 2018-ban a javára visszalépő szocialista politikus élni fog Szekszárdon a lehetőséggel.