MSZP: Semjén Zsolt a nevére vett egy ellenzéki javaslatot

MSZP: Semjén Zsolt a nevére vett egy ellenzéki javaslatot

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jövőben már a Büntető Törvénykönyv szerint lehet büntetni azt, ha valaki jogosítvány nélkül, kifejezetten a járművezetéstől eltiltva ül a volán mögé. Az erről szóló javaslatot ugyanis elfogadta az Országgyűlés, ám az MSZP szerint „történt egy furcsaság”.

Molnár Zsolt, a szocialisták parlamenti képviselője szerint ugyanis ezt az ellenzéki javaslatot Semjén Zsolt a nevére vette és a parlamentben a kormánytöbbség így szavazta meg. Ettől függetlenül az MSZP köszöni és elfogadják, ha a jövőben ez lesz a módja annak, hogy „egy értelmes ellenzéki javaslat az ország érdekében törvénnyé váljon”.

A politikus egyúttal a kormánypártiak figyelmébe ajánlott „egy újabb nagyszerű lehetőséget” is, amit hasonló módon felkarolhatnak. Ez pedig a természetes vizek melletti fizetős strandok díjmentessé tételéről szól, az indoklásuk szerint ugyanis a járványhelyzetben, amikor sokan elveszítették a munkájukat, így lehetőség lenne a kikapcsolódásra. – Az MSZP és jómagam lemondunk a szerzői jogról és a rendelkezésükre bocsátjuk ezt a lehetőséget – fogalmazott a szocialista politikus.