Müller Cecília 3,6 millió forintos jutalmat kapott

Müller Cecília 3,6 millió forintos jutalmat kapott

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én (Fotó: MTI/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az augusztus óta megítélt bruttó összeggel együtt az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány kirobbanása óta már 9,6 millió forint extra juttatást kapott – értesült az rtl.hu.

Összesen bruttó 313 millió forint értékű „extra juttatást” osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és 2022 áprilisa között – derült ki a szervezet az rtl.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszaiból. Úgynevezett motivációs elismerést 483-an kaptak a szervezeten belül 269 millió forint értékben, átlagosan fejenként körülbelül bruttó 550 ezer forintot. Müller Cecília országos tiszti főorvosnak bruttó 3,6 millió forintot ítéltek meg, míg a két helyettesének összesen bruttó 5,8 millió forintot. Az NNK jelenlegi létszáma – a tájékoztatás szerint – 824 fő, azaz sokan lehettek, akik teljesen kimaradtak ebből a pénzosztásból.

Karácsonyi ajándékra 14 millió forintot költöttek, 853-an kaptak 16 853 forint értékű csomagot.

69 dolgozó összesen bruttó 29,7 millió forint értékű „munkáltató által adott egyéb juttatást” kapott, fejenként bruttó 430 ezer forint jutott rájuk.

Mint a Magyar Hang tavaly megírta, 2020 márciusa és 2021 júliusa óta 6 millió forintos motivációs elismerést vihetett haza Müller Cecília.