Müller Cecília: Uralkodóvá vált az omikron

Müller Cecília: Uralkodóvá vált az omikron

Müller Cecília a kormány videójában (Forrás: Magyarország kormánya / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Uralkodóvá vált már itthon is az omikron, a megbetegedések 87 százalékát már ez a variáns okozza – közölte a kormány Facebook oldalán közzétett videóban Müller Cecília.

Az országos tiszti főorvos megfogalmazása szerint az omikron fertőzőképessége rendkívüli mértékű. Az oltottak is megfertőződhetnek, azonban a betegség lefolyásának a súlyosságát „jelentősen enyhíti” a védőoltás. – Az biztos, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben – szögezte le.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy 12 év felett mindenkinek javasolják a harmadik oltást, amennyiben már eltelt négy hónap a második beadatása óta. Azok esetében is az oltást sürgette, akik már átestek a betegségen, mert ilyenkor ugyan kialakul immunreakció és „valamilyen fokú védettség”, de ez elmondása szerint jellemzően rövid ideig tart és nem elégséges.