Nagyrészt stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Nagyrészt stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legtöbb mérőállomáson stagnál a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja – ezt közölte szerdán délelőtt a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A tájékoztatás szerint emelkedő tendencia két helyen, Egerben és Kaposváron figyelhető meg, míg csökkenés a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Pécsett, Szekszárdon és Szolnokon. Ezzel együtt mind a 22 mintavételi ponton a koronavírus örökítőanyaga emelkedett mértékben van jelen a szennyvízben, ez egyébként nem a legrosszabb kategória.

A legfrissebb tájékoztatás szerint itthon az előző héten 620 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 192 447-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt a múlt héten 19, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 677-re emelkedett. Jelenleg 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is.