Navracsics Tibor alkalmasnak tartja Manfred Webert

Navracsics Tibor alkalmasnak tartja Manfred Webert

(Fotó: Flickr.com/ActuaLitté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs értelme, hogy a Fidesz a Matteo Salvini által vezetett pártalakulat felé lépjen, inkább ki kellene békülni az Európai Néppárttal, s maradni a konzervatív alakulatban – nyilatkozta a Válasz Online-nak Navracsics Tibor, a Fidesz által delegált, de most leköszönő uniós biztos.

Az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosát nem lepte meg sem a hazai, sem az európai választás eredménye, másokkal ellentétben ugyanis nem számított a populisták áttörésére.

Orbán Viktorral szemben Manfred Webert alkalmasnak tartja az Európai Bizottság elnöki tisztére, s szerinte a magyar miniszterelnök nem általános alkalmatlanságról beszélt, hanem egy kampányban tett kijelentését bírálta, amikor alkalmatlan jelöltnek nevezte. Ezzel együtt úgy véli, még nem eldöntött, hogy a csúcsjelöltek között számon tartott német politikus lesz-e a befutó, mert jelenleg zajlanak a háttértárgyalások.

Azzal, hogy a jobbközép-balközép koalíció felborult, akár teljesen új kezdet is indulhat az unióban Navracsics Tibor szerint, de törvényszerűnek is lehet nevezni, hogy az összefoglaló néven 68-asként emlegetett korosztály lelép az európai színpadról Jean-Claude Juncker elnökkel az élen. Bárhogyan is alakul azonban, az biztos, hogy az új Európai Parlament polarizáltabb lesz a korábbinál, s a centrum koalíció több kompromisszummal tud majd kormányozni.