Emelik az extraprofit-különadót is

Emelik az extraprofit-különadót is

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol-csoport ünnepélyes kereskedésindító csengetésén és sajtótájékoztatóján a fővárosi Bank Centerben 2021. február 24-én: 25 éve jelentek meg a Mol-részvények a Budapesti Értéktőzsdén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 480 forintos hatósági ár bizonyos kör részére történő megszüntetése mellett más fontos intézkedést is kihirdetett szombaton a kormány.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem említette a kormányinfón, de a szombaton megjelent Magyar Közlöny tanúsága szerint egy Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányrendelet drasztikusan, 25%-ról 40%-ra emeli az extrapofitadót a kőolajtermék-előállítók számára, mely praktikusan a MOL-t jelenti.

Hogy mi lehet a kormány célja a módosítással, azt nem tudhatjuk, de úgy tűnik, hogy a kormány a 480 Ft-os ársapka megszüntetésével a céges autókra ráengedett piaci ár profitját nem hagyja a MOL-nál, hanem azt elvonja a központi költségvetés céljaira.

Érdemes megjegyezni, hogy Gulyás Gergely az ársapka korlátozásának bejelentésekor nem a központi költségvetés igényeire, hanem arra hivatkozott, hogy a MOL százhalombattai finomítója két hónapra leáll.

Címkék: Gulyás Gergely