Nem hagyja annyiban a Momentum az I. kerületi időközi ügyét

Nem hagyja annyiban a Momentum az I. kerületi időközi ügyét

Korsós Borbála és Gelencsér Ferenc (Forrás: Korsós Borbála/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is úgy gondolja a Momentum, hogy csalás történhetett az I. kerületi időközi önkormányzati választáson és miután a Helyi Választási Bizottság nem vizsgálta a beadványukat, most a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordulnak.

Az I. kerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben az önkormányzati széket elnyert momentumos Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett. A voksoláson végül 423-363 arányban a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla győzött a momentumos Korsós Boglárkával szemben. Ez azt is jelentette, hogy a párbeszédes V. Naszályi Márta polgármester mögött már nincs meg a többség a képviselő-testületben.

Azonban – részben az ellenzéki párt információi alapján – a 24.hu több frissen bejelentkezett személyt azonosított, akik új lakcímük okán szavazhattak is az időközi választáson. Az Opten céginformációs adatbázisa szerint mindössze hat nappal a budavári időközi választás előtt létesített lakcímet az Ostrom utca 16. szám alatt Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje volt az április 3-ai választáson, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa. A portál írása szerint a cégnyilvántartás és a Momentum birtokába került bizonyítékok alapján körülbelül húsz olyan ember lehet, aki az időközi választást megelőző napokban vagy hetekben jelentkezett be lakóként az Ostrom utcai címre. Ráadásul a tulajdoni lapok alapján a lakóhelyükként szolgáló hat ingatlan egyaránt két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, ugyanis a bérházban egy egészségügyi centrum működik.

A Momentum a Helyi Választási Bizottsághoz fordult és több – Gelencsér Ferenc tájékoztatása szerint – több tárgyi bizonyítékot is bemutattak. Azonban a HVB nem talált kivetni valót abban, hogy mennyien jelentkeztek be az Ostrom utcai címre. – Nem hagyjuk annyiban a Fidesz csalását, fellebbezünk a HVB döntése ellen a Fővárosi Választási Bizottságnál – közölte a pártelnök.