Olajembargó: Kedden Macron francia elnök tárgyal Orbánnal

Olajembargó: Kedden Macron francia elnök tárgyal Orbánnal

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar kormányfő és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Clément Beaune francia EU-ügyi miniszter kedd reggeli nyilatkozata szerint a tagállamok még a héten megállapodhatnak az orosz olaj embargójáról – írja a 444. Beaune hozzátette, hogy az ügyben Emmanuel Macron francia elnök ma, azaz kedden megbeszélést fog folytatni Orbán Viktorral.

Mint ismert, az embargó legnagyobb ellenzője a magyar kormány, ezért is tett hétfőn villámlátogatást Budapesten Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, de az álláspontok nem sokat közeledtek. 

Az eddig kiszivárgott információk szerint az EU egyrészt az általánosan elfogadott fél éves átmenet helyett jóval hosszabb időt adhat Magyarországnak, illetve néhány más régiós országnak, másrészt anyagi forrásokat is biztosíthat az átálláshoz.