OMSZ: Jön a hidegfront, de minek?

OMSZ: Jön a hidegfront, de minek?

Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek este, szombaton egy hidegfront éri el az országot. A hőmérsékleten ennek némi nyoma inkább csak a Dunántúlon lesz, az ország keleti felén marad a hőség. A front mentén szélerősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell készülni – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint hozzáteszik, a nagytérségi helyzetképen annyi változik az előző napokhoz képest, hogy a nyugatra lévő ciklon hidegfrontja eléri a Kárpát-medencét. Ez a front főként a Dunántúlra hoz majd hűvösebb léghullámokat, keleten szinten észrevétlen lesz hőmérséklet szempontjából, de a záporok, zivatarok kialakulási esélyi megnőnek.

A hidegfront hatására a Dunántúlon kissé mérséklődni fog a forróság, de ez is átmeneti lesz, hiszen a következő napokban, a jövő hét elején ott is visszamelegszik a levegő.

A jó hír az az OMSZ szerint, hogy a jövő hét közepén fokozatosan egyre hűvösebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencében, aminek hatására jórészt mindenütt mérséklődik majd a hőség.