Orbán Viktor rendeletet írt alá a határvadász-egységek felállításáról

Orbán Viktor rendeletet írt alá a határvadász-egységek felállításáról

Orbán Viktor 2020. december 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel elmaradt ugyan Orbán Viktor miniszterelnök szokásos Kossuth rádiós interjúja, de délután rendkívüli bejelentéssel rukkolt elő a Facebook-oldalán

A videóban Orbán Viktor elmondta, hogy csütörtökön több mint 10 órás, hosszú kormányülést tartottak, amire azért volt szükség, „mert az ukrajnai háború nem csak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti”.

– Megállapítottuk, hogy számos afrikai ország élelmiszer-ellátása veszélybe kerül. Az élelmiszerválság miatt arra számítunk, hogy tovább nő a migrációs nyomása déli határainkon – folytatta. Szerinte több százezer migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben, hónapokban. 

Megnőtt az illegális határátlépők száma, a szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek – tette hozzá.

– Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni. Ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy megerősítjük a déli határainkat és megvédjük az ott élő magyarok biztonságát. Határvadász egységeket állítunk fel, amely az önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel. Első lépésben 2200 határvadászt képezünk ki és állítunk szolgálatba. Számukat később 4000-re növeljük majd. Az erről szóló rendeletet a mai napon aláírtam” – zárta végül mondandóját a miniszterelnök.