Orbán Viktor: Good bye, maszk!

Orbán Viktor: Good bye, maszk!

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy az ötmilliomodik (egyszer) beoltott ember elérésével – amely természetesen nem jelent ötmillió védett személyt, mert aki ma kapta meg az első oltását, az semmilyen értelemben nem tekinthető védettnek – eltörlik a közterületeken kötelező maszkhasználatot.

A miniszterelnök köszönetet mondott mindenkinek, aki az oltókampányba „betette a munkáját", illetve aki „bátor volt", és beoltatta magát. Újfent elmondta, hogy a járvány legyőzésének egyetlen módja az oltás, ezért azt kérte mindenkitől, aki eddig nem oltatta be magát, hogy oltassa be magát.

Fontos megjegyezni, hogy teljesen eldobni nem érdemes a maszkot, mert egy csomó zárt térbe való belépéskor (például vásárláskor) továbbra is hordani kell. Most csak a szabad téri maszkhordási kötelezettséget törölték el.