Orbán Viktor: Mi sem győzhetünk mindig, mindenhol

Orbán Viktor: Mi sem győzhetünk mindig, mindenhol

Orbán Viktor szelfizik a Fidesz kongresszusán 2019. szeptember 29-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába várják tőlünk, mi sem győzhetünk mindig, mindenhol. Mike Tyson hiába nyert pontozással, tőle kiütést várnak. Ha elmarad a kiütés, akkor mindenki úgy érzi, hogy a bajnok gyengült, a vesztes, bár kikapott, de erősödött. És ebben van is igazság – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a 2019-es önkormányzati választásról Orbán Viktor, aki azt hangsúlyozta, hogy a voksoláson összességében továbbra is a Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot. A kormányfő szerint a kormánynak mindenkivel együtt kell működnie, akikre a magyar választók feladatot bíztak, ez eddig is így volt, és ezután is így lesz.

Az európai politika kapcsán Orbán Viktor megismételte megszokott érvelését, miszerint Európában léteznek bevándorlóországok és keresztény kultúrájú országok, Magyarország az utóbbiak közé tartozik, és ilyen is akar maradni, ezért ellenzik a bevándorlást. „A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával" – fejtette ki. Szerinte a magyar kormány arra kapott felhatalmazást, hogy ezzel szembeszálljon.

Elhangzott az a kormányzati részről sokszor hallott érvelés is, hogy a sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint Ausztriában vagy Németországban, és a CEU ügyét csupán felfújták, valamint a korrupció szintje Magyarországon nem nagyobb, mint Ausztriában, sőt, mint Skandináviában. A kormányfő szerint minden támadás a migráció elutasítása miatt éri Magyarországot.

Kitért arra, hogy Magyarországon 2019 is a családok éve volt, a cél pedig az, hogy „a gyermeket vállalók helyzete már rövid távon is jobb legyen, mintha nem vállaltak volna gyermeket”. Egy esetleg fenyegető gazdasági válság ellensúlyozására szerinte „olyan iparágak, olyan tudás és technológia kell, amelyek a munkahelyeken túl tartósan képesek magas profitot termelni. Ezért fontos, hogy a világcégek a jövő autóiparát, az elektromosautó-gyártást is növekvő arányban telepítik Magyarországra”.

A klímavédelemről azt mondta: nem pártirányultság és nem ideológiai verseny kérdése a teremtett környezet védelme, de az árát a legnagyobb szennyezőknek, azaz a multinacionális vállalatoknak kell megfizetni.

Ezúttal a szegénységről is beszélt Orbán Viktor: elismerte, hogy még mindig több százezren élnek súlyos nélkülözésben, de szerinte jönnek az első komoly eredmények, mert 2010 óta egyharmadára csökkent a súlyos anyagi nélkülözésnek kitett emberek száma. „Sohasem rejtettem véka alá azt az ambíciómat, hogy fölszámoljuk a szegénységet Magyarországon, és a cigányságot is kiemeljük a történelmi nyomorból” – mondta.