Orbán Viktor: „Miféle emberek ezek? Ilyen emberek vannak Brüsszelben!”

Orbán Viktor: „Miféle emberek ezek? Ilyen emberek vannak Brüsszelben!”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszámjegyűre csökkentené az inflációt 2023 végére a miniszterelnök, ezt az elvárását meg is fogalmazta a jegybankelnöknek. Egyebek mellett ez hangzott el ma reggel a Kossuth rádión, ahol ismét interjút adott Orbán Viktor.

A kormányfő arról beszélt, hogy Magyarország megvédte a rezsicsökkentett árakat, így minden család havonta 181 ezer forintot kapott. Orbán szerint legalább egymillió család ment volna tönkre, ha nem tesznek így.

Az uniós szankciók kapcsán megjegyezte: „Hagyjuk abba, mert ebből nagy baj lesz!” Abban az esetben, ha az országok véget vetnének a korlátozásoknak, a miniszterelnök szerint az infláció azonnal leesne. Hozzátette: ahhoz nem elég erős, hogy meg tudja fordítani a nagy államok véleményét, ezért csak fékezni próbálja a kártételt.

Orbán Viktor úgy gondolja, az orosz agresszió (természetesen ez nem ebben a formában hangzott el, a miniszterelnök inkább a veszélyek kora kifejezést használta a háborúra) legnagyobb vesztese Európa. Azt is megjegyezte ugyan, hogy Oroszország is veszít emberéleteket, ami pénzben megfizethetetlen, de a gazdaságuk nincs tragikus állapotban. A kárvalottak között Ukrajnát nem említette a kormányfő, sem az anyagi károk, sem emberéletek tekintetében.

A rádió munkatársa kitért az Erasmus program uniós szankciójára is. Ennek kapcsán Orbán Viktor indulatosan fakadt ki: „Miféle emberek ezek? Ilyen emberek vannak Brüsszelben!” Szerinte az uniós politikusok azért a magyar gyerekeken állnak bosszút, mert nem bírnak a magyar kormánnyal. Azt is hozzátette, hogy ha nem tudnak megegyezni Brüsszellel, az állam fizetni a diákok ösztöndíjait.

Ezt követően a miniszterelnök nagyívű elemzésbe kezdett, melyben a Magyarország elleni uniós fellépést annak tulajdonította, hogy a magyar kormány nem hajlandó fejet hajtani Brüsszel birodalmi ambíciói előtt, a migrációs nyomás előtt, és ellenzik azt, hogy a magyar gyerekek a meleg- és az LMBTQ-propagandával találkozzanak az iskolákban. Mint azt megjegyezte: „Feláll a szőr a hátunkon, hogy a gyerekeinkhez ilyen emberek fognak beszélni.” 

Orbán arról is értekezett, hogy az uniós vezetők azt hitték, Magyarországot pénzügyileg sarokba lehet szorítani, de nem így lett: „Soha nem volt ekkora pénzügyi tartalékunk. Boldogulunk mi nélkülük is.” 2022-23-ban a bérek reálértéke növekedni fog. Az év végére pedig az infláció értékét egy számjegyűre fogják szorítani.

A beszélgetés során a dollárbaloldal kifejezés is jó néhányszor elhangzott. A miniszterelnök az ellenzéket Brüsszellel igyekezett egy kalap alá venni, és ahogy az Európai Uniót, úgy őket is a magyar emberek ellenségeként, rosszakaróiként beállítani.