Őrizetbe vették a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottját

Őrizetbe vették a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottját

A várpalotai kettős gyilkosság helyszíne 2018. szeptember 28-án (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem tudni, hogy mi történhetett a Várpalota-Baglyas-hegy egy külterületi ingatlanában, csak annyi bizonyos, hogy kettős tragédiában életét vesztette egy 22 éves nő, valamint a kétéves kisfia. A rendőrség péntek délelőtt lezárta a környéket, a veol.hu munkatársa egy zokogó, az arcát két kezébe temető, a fűbe lerogyva üvöltő fiatalembert látott – mint kiderült, ő volt a nő élettársa és a gyermek édesapja –, ám olyan rosszul lett a helyszínen, hogy mentőt kellett hozzá kihívni. Amikor jobban lett, dühösen, hangjában fojtott indulattal megjegyezte, neki van elképzelése, hogy ki tehette ezt a szörnyűséget, de nem nevezett meg senkit.

A szintén a helyszínen tartózkodó nagymama, Falusi Józsefné – ő a férfi édesanyja – megrendülten ácsorgott, és annyit mondott, hogy a Komárom-Esztergom megyei Mocsán élnek, és volt férjével együtt éppen orvosnál voltak, amikor telefonáltak nekik, hogy nagyon nagy baj van.

Gyermekük, a 21 éves fiatalember csütörtök óta nem érte el élettársát. „Ma reggel írt valaki a fiamnak egy üzenetet, hogy hívja fel, mert gond van. A fiam ezt megtette, amikor megtudta az illetőtől, hogy a házban, amelyben a fiatalember családjával lakott, be vannak törve az ablak” – mondta Falusiné.

A nagymama tudomása szerint a nőnek szétverték a fejét, és a kisgyereket is megtalálták. Az asszony elmondta, pénteken költöztek volna fiáék Komárom-Esztergom megyébe, mert ott a fia jó állást talált. Gyanúja szerint szerelmi bosszú miatt történhetett a borzalmas eset. Az édesanya és kisfia csomagolni ment a házba – pénteken jött volna értük a költöztető autó –, ahol már nem lakott a család, azért voltak csak ketten az épületben.

A szomszédok elmondták, hogy pénteken délelőtt mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de hamarosan el is ment. Ők nem láttak és hallottak semmit addig.

A meghalt lány édesanyja sírva maga elé nézve állt a helyszínen, és semmit nem tudott és nem is akart mondani a történtekről.

A rendőrség délután annyit közölt, hogy szeptember 28-án 10 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy Várpalota közeli ingatlanban.

Frissítés: A rendőrség péntek este azt közölte a Police.hu honlapon, hogy anya és gyermeke halálát idegenkezűség okozta. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A bejelentést követően rövid időn belül elfogtak egy személyt, aki a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. A 40 éves férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra. A rendőrség az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Frissítés 2: A berhidai férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására – olvasható a Police.hu rendőrségi honlapon.