Összeérnek a szálak Semjén és Tiborcz között

Összeérnek a szálak Semjén és Tiborcz között

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Kõrösi Csoma Sándor- és a Petõfi Sándor-program 2017/2018-as szakaszának zárókonferenciáján a Duna Palotában 2018. június 19-én. Jobbra Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára (MTI Fotó: Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyanazzal a luxemburgi adótanácsadóval került bizalmi kapcsolatba Semjén Zsolt vadásztársa, mint akivel Tiborcz István köre is üzletel – tudta meg a 24.hu. A lap szerint 2012-ben egyenesen Kacsóh utalta át az akkori rénszarvasvadászat árát, méghozzá Farkas kérésére. Kacsóht a luxembourgi Deynecourt Ügyvédi Iroda egyik vezetőjeként ismerhetjük, de hazai gazdasági társaságokban is jelen van tulajdonosként. Összefüggésbe hozható Tiborcz korábbi cégével, az Elios Zrt.-vel, vagyis a közvilágítási tenderek nagy nyertesével is.

A Heti Válasz korábban a Deynecourt egyik legfőbb magyarországi ügyfeleként írt a West Hungária Bau Kft.-ről, aminek tulajdonosa a Tiborcz István üzlettársaként számon tartott Paár Attila. Korábban ráadásul Kacsóh érdekeltségében volt megtalálható a Fertődi Építő Zrt., aminek biatorbágyi fióktelepe egy helyen van a WHB székhelyével.

Semjén Zsolt eddig azt állította, hogy Farkas magánpénzből finanszírozta a svéd luxusvadászatokat. Hétfőn pedig arról számolhattunk be, hogy a miniszterelnök-helyettes nem is szándékozik letenni a fegyvert, mert szerinte akkor elveszítené a normalitását. Kiderült továbbá az is, hogy a politikus nemcsak Skandináviában, de Kanadában is lőtt vadra, a drága ajándékutakat viszont nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában. Állítása szerint ugyanis magánemberként utazott, így nem is volt köteles megemlíteni a dolgot.

Ha viszont mégsem magánszemély fizette az utakat – írja a 24.hu –, akkor Semjén köteles lett volna azok után közterheket fizetni. Márpedig az adótanácsadó a luxembourgi cégadatbázis szerint Farkas családi cégének, a Life Tree Holding s.a.r.l.-nek az ügyeit intézte.