Pálinkás József: Teljesen logikus, hogy Márki-Zay Pétert támogatom

Pálinkás József: Teljesen logikus, hogy Márki-Zay Pétert támogatom

Pálinkás József és Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután nem sikerült összegyűjtenie a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezer aláírást, természetes, hogy Márki-Zay Pétert támogatja a miniszterelnökségért zajló versenyben – mondta a Magyar Hangnak Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke.

– Hetekkel ezelőtt közösen bejelentettük, hogy Márki-Zay Péter politikus az Új Világ Néppárt frakciójába ül be, ha a párt frakciót tud alakítani a következő parlamentben. Az előválasztási honlapon ebben a pillanatban is az Új Világ Néppárt jelöltjeként szerepel. Logikus, hogy a mi jelöltünket támogassam azután, hogy én magam nem gyűjtöttem össze a húszezer aláírást – mondta Pálinkás József.

– Kis párt vagyunk, nagyon kevés anyagi erőforrással, és ennyi idő alatt nem jött össze elég aktivista és támogató. Hozzáteszem, hogy az aktivisták is a sikeresebb felé húznak, mert onnan remélnek pozíciót. Mi belefogtunk abba, hogy egy jobbközép, konzervatív, szabadelvű pártot hozzunk létre, ezt folytatni is fogjuk – mondta a politikus arról, hogy miért nem sikerült összegyűjteniük a szükséges számú aláírást. Arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy hány aláírást gyűjtöttek össze, mert még nem összesítették az eredményt. Mint elmondta: az ívek száma alapján már tudható volt, hogy nem lesz meg a húszezer aláírás, függetlenül attól, hogy hány aláírás volt az egyes íveken.

Elmondása szerint országos kampányt nem fog vinni Márki-Zay Péter mellett, mert pártjuk nem rendelkezik elegendő anyagi erőforrással és aktivistával ehhez. A következő két hete a debreceni képviselőjelölti kampányáról fog szólni, ebben a minőségében támogatja Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölti indulását.