Karácsony Gergely adta le a legtöbb ajánlást

Karácsony Gergely adta le a legtöbb ajánlást

(Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábban bejelentkező hatból végül öt miniszterelnök-jelölt maradt talpon, így közülük fog kikerülni az, aki az ellenzék közös kormányfő-jelöltje és Orbán Viktor kihívója lesz a jövő tavaszi országgyűlési választáson. Karácsony Gergelynek volt a legtöbb támogató ajánlása, legalábbis, amit az előválasztás lebonyolítóinak leadtak.

41 513 támogató aláírást adott le az Országos Előválasztási Bizottságnak Karácsony Gergely, ez a legmagasabb szám a jelöltek között. A második legtöbb ajánlást Dobrev Klára tudhatja magáénak, szám szerint 34 244-et. Jakab Péter sem maradt le sokkal, ő 31 809 aláírást adott le hivatalosan. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy összesen ennyi támogatójuk írt volna alá nekik, hiszen többen is jelezték az aláírásgyűjtő ívek leadása után, hogy folytatják az országjárást és a standolást.

Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András kivárt a határidőig, így esetükben arra lehet hagyatkozni, amit ők mondtak. A hódmezővásárhelyi polgármester 33 565 támogató ajánlást szerzett, míg a Momentum elnöke 25 ezret.

El akart indulni az előválasztáson Pálinkás József is, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének ugyanakkor nem sikerült megszereznie a szükséges 20 ezer aláírást.

Az ellenzéki előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor országszerte az egyéni jelöltekre, illetve a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. Utóbbi kategóriából a három legjobb egy következő fordulóba is továbbmegy és újra megmérkőznek október 4-e és 10-e között. Ekkor fog eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. 

Címkék: előválasztás