Párbeszéd: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot

Párbeszéd: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is - ahogy a társadalom többségét - elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem. Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni.

A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.

Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa ugyanitt aláhúzta, a kiszivárgott felvétel is azt bizonyítja, hogy lehallgatják, megfélemlítik azokat a közéleti szereplőket, "akik nem a körhöz tartoznak", éppen ezért "nemet kell mondani a korrupt fideszes elit vezetésére". Berki Sándor, a Párbeszéd etnikai és kisebbségi referense úgy fogalmazott, a felvétel megmutatja, a Fidesz valójában hogyan áll a romapolitikához. Leszögezte, a romák ügyének fejlődése érdekében a roma közéletnek is meg kell tisztulnia.

 

Címkék: Tordai Bence