Pártok pártok hátán május elsején

Pártok pártok hátán május elsején

Ellenzéki tüntetés a Bem téren 2018. október 23-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Majális sörrel és virslivel, az uniós csatlakozásunk 15-i évfordulója, a közelgő európai parlamenti választás – számos oka van a pártoknak, hogy kivonuljanak a szabadba szerdán, vagyis május elsején. Összegyűjtöttük, kit hol lehet majd megtalálni.

Az MSZP hagyományosan a Városligetben tartja rendezvényét, ezúttal is a Nagyréten. Egész napos program lesz, amit teljesen áthat a politika. Délben lesz a fő attrakció, a színpadon fel fog szólalni Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke, illetve Karácsony Gergely, aki amellett, hogy a szövetséges Párbeszédet vezeti, a baloldal nagy reménysége Budapesten. Azért nem múlik el a nap brüsszeli kampány nélkül sem, Ujhelyi István, illetve Jávor Benedek is fórumot tart majd az uniós sátorban. Akinek pedig elege lenne a politikából, az részt vehet egészségügyi szűrésen, adhat vért, de a gyerekeket is várja számos program.

Ahogyan

a korábbi években, idén is a szocialistáktól karnyújtásnyira

majálisozik majd a Demokratikus Koalíció, szintén a

Városligetben. Gyurcsány Ferenc pártja sokkal inkább a

szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, a színpadon egymást érik

majd a fellépők, köztük például Pápai Joci. Azért nem

felejtik el, hogy mégiscsak egy politikai alakulatról van szó,

náluk is délben kezdődik legnagyobb esemény, európai parlamenti

listavezetőjük, Gyurcsány Ferenc felesége, a közszereplőből

politikussá avanzsált Dobrev Klára fog színpadra lépni.

A Jobbik sem változat a már bevált stratégiáján, a párt a Hajógyári-szigeten majálisozik. Ők inkább a délelőttöt szánják a kemény politikának, 10 órakor Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, illetve a párt által támogatott Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt vesz részt kerekasztal-beszélgetésen. A nap jelentősebb része a különféle családi programoké lesz, a pónilovaglástól a szumón keresztül számos dolgot ki lehet majd próbálni.

A

Hajógyári-szigeten sem lesznek egyedül, ugyanott tartja majálisát

az éppen belőlük kivált Mi Hazánk is. Ők is elkezdik már

délelőtt a politikai részt az országgyűlési képviselőikkel,

majd délután egy órakor lép színpadra Toroczkai László

pártelnök. Íjászkodás, arcfestés itt is lesz, ahogy koncertek

is.

A Momentum úgy döntött, hogy vonulnak, konkrétan Európamenetet tartanak. Délután három óra után a Szabadság térről indulnak, és átsétálnak egészen a Kodály köröndre. Ott lesznek beszédek, a pártot vezető Fekete-Győr András, illetve listavezetőjük, Cseh Katalin mellett felszólal majd a Momentum körül mostanában gyakran felbukkanó, ex-LMP-s Szél Bernadett is.

Az LMP egyébként nem Budapestre fog fókuszálni, egyelőre annyit tudni, hogy a központi rendezvényük Pécsett lesz. Még nem ismert túl sok részlet, csak annyi tűnik biztosnak, hogy a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt ott lesznek.

A Fidesz és a KDNP – ahogy az elmúlt években sem – idén sem majálisozik.