Pécsett egyelőre nem döntöttek az egyetemi modellváltásról

Pécsett egyelőre nem döntöttek az egyetemi modellváltásról

A Szent Mór Kollégium volt épülete, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatala (Fotó: Molnár Bence)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár csütörtökön ülést tartott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa, egyelőre nem született döntés arról, hogy ki akarnak-e kerülni az állami fenntartásból, és alapítványi formában működni tovább. A Telex cikke szerint az egyetem rektora, Miseta Attila az ülés kezdetén arról beszélt, egyelőre nem tartja aktuálisnak a kérdést, ezért nem is szerepel a csütörtöki napirendben.

Az ülés megkezdése előtt ugyanis felhívta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter szaktanácsadóját, Kollár Lajost, de számára az derült ki, „akkora a bizonytalanság, hogy bölcsen tesszük, ha inkább várunk, amíg a helyzet letisztul”. Majd hozzátette, negyedórán belül két egymásnak ellenmondó információt is kapott „látszólag autentikus helyekről”.

Beszédéből az is kiderült, hogy délelőtt egyeztetett a dékánokkal, és abban maradtak, nem szavaznak a szenátusi ülésen, viszont folytatják az egyeztetéseket. A tervek szerint január 28-án vagy 29-én már elegendő információjuk lesz ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak az ügyben.

Közben a Debreceni Egyetemen már előbbre tartanak, ott ugyanis a hallgatói önkormányzata már egyhangúlag, 72:0 arányban támogatta a modellváltást.