Piros besorolást kapott Budapest és két magyar régió az EU covidtérképén

Piros besorolást kapott Budapest és két magyar régió az EU covidtérképén

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Piros besorolást kapott két magyarországi régió és Budapest is az európai járványvédelmi központ (ECDC) legfrissebb koronavírus térképén, és a többi régió is a narancssárga kategóriába került.

Az aktuális koronavírus-helyzetet mutató térképen, amelyet hétről hétre publikál az ECDC, a múlt héten még az ország fele zöld besorolás alá esett – szúrta ki a Hvg.hu. 

Az ECDC négy kategóriába osztja be az egyes régiókat, zöld, narancssárga, piros és sötétvörös. Narancssárga lesz a régió, ha 100 ezer lakosra kevesebb, mint 50 fertőzött jut, vagy 50 és 75 közé esik, de a pozitív tesztek aránya 1 százalék feletti, vagy ha 75 és 200 között van a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttszám, de a pozitív tesztek aránya 4 százaléknál alacsonyabb. Piros besorolást akkor kap egy régió, ha 100 ezer lakosra 75-200 fertőzött esik és a pozitív tesztek aránya kevesebb mint 4 százalék, vagy ha 200-499 között van a fertőzöttszám.  

A térkép ezen a linken érhető el. 

Címkék: koronavírus