„Politikai hecckampány” – Így válaszolt Kásler Miklós a kórházi ágyak kiürítésére

„Politikai hecckampány” – Így válaszolt Kásler Miklós a kórházi ágyak kiürítésére

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen ellenzéki képviselőnek, a jobbikos Lukács László Györgynek lehetősége volt a parlamentben arra, hogy összesen mindössze három percben, de Kásler Miklóst kérdezze a kórházi ágyak kiürítéséről. Érdemi válaszra azonban hiába várt.

Mi a véleménye arról, hogy olyan betegeket küldenek most haza a kórházakból, akiknek ápolásáról a hozzátartozóik nem tudnak gondoskodni – tette fel a kérdést Kásler Miklósnak a jobbikos Lukács László György hétfőn az Országgyűlés ülésén. Az emberi erőforrás miniszter azonban ezt nem kommentálta, szerinte „politikai hecckampány”, ami zajlik.

Az ellenzéki politikus arra is kíváncsi volt, miért kellett kirúgni a közelmúltban két kórházigazgatót is, illetve mit üzen a miniszter a lépés ellen tiltakozóknak, például Bayer Zsoltnak. Kásler Miklós kettébontotta a kérdést. Mint mondta, egyiküket azért küldte el, mert nem nézte át a központi utasításokat és hat elhunytról nem tett időben jelentést. A rehabilitációs intézetet vezető Cserháti Péter esetében pedig azt hozta fel, hogy előírták előre, mennyi ágyat kell szabaddá tenniük, ehhez képest Nagypénteken, amikor az idősotthonokból tízesével vitték a betegeket kórházba, egyetlen pácienset sem fogadtak. – Hogy erről ki mint gondol, Bayer Zsolt vagy bárki más, az az ő lelkiismerete – fűzte hozzá az Emmi vezetője.

Rendhagyó tüntetés a kórházi ágyak kiürítése ellen - Szólt a duda a Clark Ádám téren | Magyar Hang

Kásler Miklós – ugyancsak a jobbikos politikus kérdésére – az egészségügyi dolgozónak szánt egyszeri, bruttó 500 ezer forintos plusz pénzt elégedettséggel vette tudomásul. Mint mondta, ő sosem gondolta, hogy csak pénzzel ki lehet fejezni az egészségügyi dolgozók munkája iránti hálát, szükség van a társadalmi megbecsülésre is.