Reagált a minisztérium, hogy Rácz Zsófia miért mondta le sorra tárgyalásait az ifjú pedagógusokkal

Reagált a minisztérium, hogy Rácz Zsófia miért mondta le sorra tárgyalásait az ifjú pedagógusokkal

Rácz Zsófia (Fotó: Rácz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éppen harmadik hónapja, hogy hiába várnak arra a szakmai megbeszélésre a Pedagógusok Szakszervezete Ifjúsági Tagozatának képviselői, amelyet már több alkalommal lemondott a területért felelős szakpolitikus – derül ki az Atv.hu cikkéből, amelyben az ifjú pedagógusok   Facebook bejegyzésben leírtakat ismerteti. A bejegyzés szerint az első, személyes megbeszélést március 16-án 15 órára beszélték le a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral, de ezt aznap 11 óra 46 perckor mondták le, így háromból ketten már neki sem indultak az oda-vissza 6 órás útnak Budapestre.

Ezt követően április 21-én kora délutánra igyekeztek Zoom megbeszélés formájában időpontot egyeztetni, amit aztán átraktak 13 órára, rövidítettek, majd aznap 12 óra 13 perckor ezt is lemondták és türelmüket kérték.

A Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata a pedagógushiányról, a fiatal kollégák túlterheléséről, az iskolai agresszió kezelésére irányuló ötleteikről és a lakhatási helyzet kezeléséről szerettek volna egyeztetni Rácz Zsófiával.

A portál kérdésére az Emmi a következőt válaszolta:

„A március 16-i találkozó a veszélyhelyzet miatt maradt el. Rácz Zsófia helyettes államtitkár asszony a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának ezért is ajánlotta fel az online egyeztetés lehetőségét. Az április 21-i időpontot egy hivatali programváltozás miatt azonban le kellett mondania. Jelenleg zajlik a találkozó új időpontjának egyeztetése.”