Reagált Gulyás az időközi választás előtt az I. kerületbe költöző fidelitasosok ügyére

Reagált Gulyás az időközi választás előtt az I. kerületbe költöző fidelitasosok ügyére

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 17-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Lehet, hogy elkeserítő amit mondok, de a kormány nem foglalkozott az I. kerületi választás eredményével – erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt vasárnapi esemény kapcsán. A voksoláson végül 423-363 arányban a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla győzött a momentumos Korsós Borbálával szemben.

Azonban – részben a Momentum információi alapján – a 24.hu több frissen bejelentkezett személyt azonosított, akik új lakcímük okán szavazhattak is az időközi választáson. Például az Opten céginformációs adatbázis szerint mindössze hat nappal a budavári időközi választás előtt létesített lakcímet az Ostrom utca 16. szám alatt Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje volt az április 3-ai választáson, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa. Egyébként maga a Helyi Választási Bizottság is elismerte: „a kifogásban megjelölt címen valóban a választópolgárok száma kiugróan magas növekedést mutatott”.

Erre reagált most Gulyás Gergely a kormányinfón a Telex kérdésére. Válasza szerint ő olyan tájékoztatást látott az ügyről, mely szerint a választás kitűzése után összesen „huszonegy-néhány” fővel nőtt a választókerületben bejelentett lakosok száma. – Miután a különbség az közel hatvan szavazat volt, ezért még ha mind fideszes betolakodó lenne, amit azért ne feltételezzünk, akkor sincs jelentősége – mondta.

A kormányinfón elhangzott bejelentésekről itt olvasható a Magyar Hang tudósítása.