Rendőrök vitték el a katás tüntetésről Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét

Rendőrök vitték el a katás tüntetésről Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét

Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét beteszik a rendőrautóba (Fotó: Jeti Válasz/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444 egyik olvasója videóra vette, ahogy csütörtök hajnali fél egy tájban az Erzsébet híd budai hídfőjénél rendőrök az autóba teszik Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét, illetve megbilincselik Döme Zsuzsannát, a Kutyapárt ferencvárosi alpolgármesterét.

Az egyik rendőr „drágámnak” szólítja Dömét, akit annak ellenére bilincselnek meg, hogy a rendőrök szerint sem akadályozta az intézkedést. Más információk szerint viszont mégis úgyítélték meg, hogy „gátolja a munkájukat”. Döme „fogdosásra” panaszkodik, a rendőrök szerint pedig rúgkapál és „ittas”.

Nem egyértelmű, hogy mi előzte meg Kovács elvitelét, de egyesek szerint a pártelnök az úttestre lépett, annak ellenére, hogy a rendőrök felszólították arra, hogy ezt ne tegye.

A Telex kérdésére a BRFK az alábbi közleményt küldte, bár Kovács Gergőt név szerint nem említik benne: „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”.