Riz Levente nem indul újra

Riz Levente nem indul újra

Riz Levente, a XVII. kerület leköszönő polgármestere (Fotó: Riz Levente Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem indul újra a XVII. kerület polgármesteri posztjáért a fideszes Riz Levente – az Index.hu írt elsőként arról, hogy az érintett ezt Facebook oldalán jelentette be. – Szándékaim ellenére a betegséggel vívott küzdelmem még több energiát kíván, ezért most kizárólag a gyógyulásomra, valamint a családomra koncentrálok és visszalépek a polgármester-jelöltségtől – írta a politikus.

Riz Levente 2006 óta vezette a XVII. kerületet. Legutóbb, 2014-ben majdnem 65 százalékos győzelmet aratott a választáson. Mostani bejelentésével együtt meg is nevezte azt, akit saját maga helyett javasol, mégpedig Horváth Tamás alpolgármestert. Szerinte nála Rákosmente vezetése jó kezekben lesz, de erejéhez és lehetőségeihez mérten a kerületben élők ezután is számíthatnak rá is.

Security Check Required

null

Horváth Tamás ellen az ellenzék egy közös jelölttel indul, ez pedig Gy. Németh Erzsébet lesz. A Demokratikus Koalíció alelnökét támogatja saját pártja mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is, a Jobbik pedig nem indít ellene senkit.

Nem Riz Levente az első, aki betegség miatt nem indul újra a polgármesteri posztért. A napokban derült ki, hogy a Miskolcot vezető Kriza Ákos sem méreti meg magát ismét októberben. Maga helyett Alakszai Zoltánt, jelenlegi jegyzőt javasolta.