Semjén: Bizonyos egyházi csoportok beengednek természetellenes ideológiákat

Semjén: Bizonyos egyházi csoportok beengednek természetellenes ideológiákat

Semjén Zsolt (Fotó: Semjén Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Elkötelezettek vagyunk a szerb és magyar sorsközösség alapján való minél mélyebb barátság iránt – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap a Porfirije szerb ortodox pátriárka által celebrált főpapi szent liturgián mondott beszédében Szentendrén az MTI szerint. 

A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében köszönetét fejezte ki a pátriárkának, hogy megerősíti a magyarokat kereszténységükben, a szerb-magyar sorsközösségben és barátságban. Szavai szerint a két keresztény történelmű ország, Szerbia és Magyarország ma is védelmezi a keresztény civilizációt. – Napjainkban sajnos azt tapasztalhatjuk, hogy bizonyos egyházi csoportok nyugaton és északon nemcsak hogy tudomásul vesznek keresztény- és természetellenes ideológiákat, hanem sokszor még az egyházba is beengedik őket – fogalmazott Semjén Zsolt.

Hozzátette: Szerbia és a szerb ortodoxia mindig sziklaszilárdan állt a Szentírás és a szent hagyomány védelmezése mellett. Köszönettel tartozunk Magyarország és Szerbia, a magyarság és a szerbség közötti kiengesztelődésért, mert kiegyezni a politika is tud, kiengesztelődni azonban csak a lélek tud és csak az egyházak segítségével lehet. Semjén Zsolt felidézte: „az áldott emlékű Irinej pátriárka elindult ezen az úton” és Magyarország is elkötelezett a szerb és magyar sorsközösség alapján való minél mélyebb barátságnak. Beszélt arról is, hogy Magyarországon Erdő Péter bíboros „nagy munkálója a szomszédos népek közötti kiengesztelődésnek”.

Címkék: Semjén Zsolt, egyház