Sneider Tamás: Tovább néppártosodik a Jobbik

Sneider Tamás: Tovább néppártosodik a Jobbik

Sneider Tamás Recsken, a Heves megyei jobbikosok által szervezett családi napon 2018. július 14-én (Fotó: Facebook/

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába a pártelnökváltás, a Jobbik továbbra sem fogja elhagyni a Vona Gábor fémjelezte néppártosodás útját – legalábbis ezt állítja az Azonnalinak adott interjújában Sneider Tamás. A Jobbik elnöke elárulta azt is, hiába állnak anyagilag a tönk szélén az ÁSZ-büntetés miatt, mindenképpen elindulnak jövő tavasszal az európai parlamenti választáson, és valószínűleg Volner János lesz majd a párt listavezetője.

A sikeres szereplés esetén az Európai Néppárt soraiba ülnének be a képviselőik Sneider szerint, aki kijelentette: „Igen, megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen”. Mindez azért érdekes, mert a Fidesz szintén ennek a frakciónak a tagja, igaz, többen állítják, ez a jövő évtől már nem így lesz, mert a néppártiak közül egyre többen bírálják a magyar kormánypártot, amelyik Orbán Viktor tusványosi beszéde alapján csak akkor távozik, ha elzavarják őket.

A 2019-es önkormányzati választásokról szólva Sneider kijelentette, néhány kivétellel – itt elsősorban a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ra gondolt – bárkivel hajlandóak összefogni a sikeres szereplés érdekében. Ígéretet tett arra a pártelnök, hogy határozott, jól megfogható kampánnyal készülnek, amiben lesz sztori bőven. Ugyanakkor elismerte, néhány helyen nem lesz jelöltjük, ugyanakkor viszont Ásotthalmon lesz jobbikos ellenfele a mostani polgármesternek, Toroczkai Lászlónak. Hozzátette, mára kiderült, mintegy százötvenen hagyták el a pártot, és léptek át a Toroczkai–Dúró Dóra fémjelezte mozgalomba.

Vona Gábor jövőbeni szerepéről utóda kifejtette, információi szerint a volt pártelnök nem tervezi a visszatérést, és nem is szól bele most semmibe. Egy biztos, Vona készül valamire, hiszen közösségi oldalán jelezte, augusztus 8-án valami nagy dobásra készül.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.