Szerdától működnek az új fővárosi traffipaxok

Szerdától működnek az új fővárosi traffipaxok

Akcióban. (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától élesben működnek a Fővárosi Önkormányzat által felszerelt sebességmérők a város 47 pontján – írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármeter, aki hozzáteszi azt is, hogy az eszközök telepítése fontos és elkerülhetetlen lépés volt. 

Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt időszakban tesztüzemben működött a rendszer és egészen döbbenetes eredmények születtek. Október 7-e és október 13-a között, alig egy hét(!) alatt a traffipaxok 38 ezer 790 gyorshajtást rögzítettek – még büntetés nélkül.

„A kamerák kihelyezése nem önkormányzati feladat, mégis egy lépés a sok közül annak érdekében, hogy elérjük a célunkat: senki, de senki ne haljon meg a városban közúti balesetben. A rendőrséggel közös sebességmérő rendszer kialakítása mellett zebramegújítási programunkkal, városszerte sebességcsökkentéssel, sulizóna-programmal és a védett kerékpársávok létesítésével is azért dolgozunk, hogy biztonságosabb legyen Budapesten közlekedni, élni” – írja.