Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 150 millió forint közpénzt költött az elmúlt öt évben Józsefváros a kerület vezetőinek autóhasználatára – közölte a kerület élére októberben megválasztott Pikó András. Az ellenzék által támogatott polgármester – mint a Facebookon írta – látott havi 120 ezres üzemanyag elszámolásokat is.

Részletezte is: a volt polgármestert, Sára Botondot személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta. Az egyik alpolgármester személyi használatra kapott egy autót, a másik alpolgármestert egy sofőrrel ellátott hivatali autó szállította, és a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autó segítette a munkájában. – Ilyenkor megerősödik az emberben az érzés, hogy ha nem váltják le a fideszes elődöket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból – írta.

Security Check Required

Pikó András egy fotót is bemutatott arról, hogy az autók jelenleg a hivatal előtt állnak. Tájékoztatása szerint kettőt megtartanak, mert lehetnek olyan feladatok, amelyekre hivatali autót kell igénybe venniük. Két autót átadnak a közterület-felügyeletnek, egyet pedig a kerületi idősek gondozásában fognak közösségi szolgálatba állítani. Két autónak még keresik a helyét.

A polgármester azt is megírta, hogy az elmúlt hónapokban ő egyszer használta az egyik autót, egyszer pedig az egyik alpolgármester ment valamelyik járművel egy tárgyalásra.