Szögi Lajos családja kapja az olaszliszkai lincselőnek ítélt ötmilliós kártérítést

Szögi Lajos családja kapja az olaszliszkai lincselőnek ítélt ötmilliós kártérítést

Emlékhely Szögi Lajos meggyilkolásának helyszínén (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ifjabb H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja ötmillió forintos kártalanítást perelt ki a magyar államtól, mely 2018. no­vember 16-án véglegessé vált, jogerőre emelkedett – tudta meg a Bors. A pénznek azonban nem örülhet, mert a meggyilkolt Szögi Lajos családja kapja meg.

H. Dezső az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben, ezért perelt. Viszont az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg 12 éve a bíróság, ám ebből máig nem láttak egy fillért sem. Így aztán jogi képviselőjük, Helmeczy László, amint értesült a kártérítésről, levélben tájékoztatta erről a bírósági végrehajtót. Így most majd a szabályok szerint a családnak kell utalni ezt az összeget – írja a lap.

Olaszliszka: két lincselő már kiszabadult - a teljes riport - Magyar Hang

„A pályásiak dolgosabbak, a gyerekek is járnak napszámba, az alvégiek fel se kelnek sokszor”. Riport 12 évvel Szögi Lajos meggyilkolása után.

Ifjabb H. Dezső 17 évet kapott, így 2023-ban szabadulhatna, de jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik. Tavaly a harmadrendű vádlott nem kapta meg a kedvezményt, hiába nem volt gond vele a rácsok mögött. A két fiatalkorú elkövető viszont kiszabadult már, egyikük rendszeresen hazajár Olaszliszkára.