Szolidaritási hozzájárulás: azonnali jogvédelmet kapott a főváros, mégis pénzt vontak le tőlük

Szolidaritási hozzájárulás: azonnali jogvédelmet kapott a főváros, mégis pénzt vontak le tőlük

Kiss Ambrus, Karácsony Gergely és Tüttő Kata a budapesti Energiacsúcson 2022. június 27-én (Fotó: Fővárosi Önkormányzat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék egy újabb eljárás keretében pénteken megítélte az azonnali jogvédelmet a fővárosi önkormányzatnak a szolidaritási hozzájárulás miatt indított perben, a Magyar Államkincstár (MÁK) ennek ellenére leemelte a decemberi tételt – tájékoztatta Kiss Ambrus főpoolgármester-helyettes a Népszavát.

Mint írták, a MÁK nem vesztegette az időt, a bíróság végzését 10 órakor kapta meg a fővárosi önkormányzat, az ítélet azonnal hatályba lépett. Ehhez képest az államkincstár 40 perc múlva újra inkasszózott: ezúttal 4,8 milliárd forintot emelt le a főváros számlájáról – írták. 

A cikk emlékeztetett: Budapest hetek óta folyószámla hitelből működik, és egyelőre nem tudják, hogy miképpen tudják teljesíteni az államháztartási törvényben előírt null szaldós év végi számlaegyenleget. Budapest a pénteken történtékkel kiegészítve tesz büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával.

A főváros számlája még decemberben fordult negatívba. 

Címkék: Budapest, Kiss Ambrus