Tarlós feljelenti Hadházyt, aki szerint ez csak megerősíti, hogy igaza van

Tarlós feljelenti Hadházyt, aki szerint ez csak megerősíti, hogy igaza van

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelenti Tarlós István Hadházy Ákost – erről a volt főpolgármester az Atv.hu-nak nyilatkozott a független képviselő szombati Facebook-bejegyzése után.

„Az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna – így kezdte a posztját Hadháy Ákos. A héten a BKV Kőér utcai telepén járt, hogy saját maga is meggyőződjek arról, hogy a hármas metró szerelvényei újak, vagy felújított régiek. „Azt hittem, hogy nehezebb dolgom lesz, naivan azt kértem, hogy egy régi és egy »felújított« szerelvényt egymás mellé állítva és megvizsgálva majd jól meg kell izzasztanom a BKV műszaki vezetőit. Erre azonban nem volt szükség. Meglepetésemre azonban a szakemberek 15 perc alatt teljesen világossá tették, hogy a régi szerelvényekből csak az ütközők maradtak meg, ha ugyan... Aztán ugyanezen a napon kiderült, hogy a főváros által megbízott ügyvédi iroda január óta zajló vizsgálata végül szintén megállapította, hogy szó sem volt felújításról, ezek vadonatúj (bár sok tekintetben elavult) szerelvények voltak. Igaz a vizsgálat azt is megállapította, hogy rengeteg műszaki gond is van a vonatokkal” – tette hozzá.

És hogy Hadházy szerint miért történt mindez? „Ha új szerelvényekkel kellett volna versenyezni, az oroszok valószínűleg labdába sem rúghattak volna. A csalásnak csak ez lehetett a célja: ne kelljen az európai szabályoknak megfelelően nyílt eljárást folytatni, ahol minden gyártó ajánlatot tehet új szerelvényekre.” Azt is írta, hogy kíváncsi, hogy készül-e feljelentés az ügyben: „Várok erre, mert az új fővárosi városvezetés kivizsgáltatta az ügyet és így bízom a jószándékukban. Ha mégis elmarad a feljelentés, akkor nekiállunk mi megírni.”

Tarlós István az ATV kérésére, hogy valóban új szerelvényeket állítottak-e be a 3-as metró vonalán – ahogy Hadházy állítja – vagy felújításról lehet beszélni, így válaszolt: „Ami most a Hadházy-nyilatkozat lényegét illeti, a konkrét kérdést, nem értem, miért nem a BKV vezérigazgatóját kérdezik, aki az ügy pontos ismerője, és miért Hadházyt idézik.” „Jelen esetben egy konkrét ügyben alaptalanul megvádolt engem bűncselekménnyel. Ez már a legliberálisabb felfogás szerint is túllép a véleménynyilvánítás határain. Ez konkrétan rágalmazás, ezért természetesen Hadházyt feljelentem.”

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3235305043246983

A Tarlós-nyilatkozatra Hadházy újabb bejegyzésben reagált. „Tarlós István pontosan tudja, a főváros sokkal jobban járt volna, ha nyílt pályázaton új szerelvényeket vesz a 3-as metró vonalára. A mostani reakciója is jelzi: feljelentéssel fenyegetőzni azok szoktak, akik pontosan tudják, igazam van” – írta.

Hozzátette: „nem csak én állítom, hogy a metrószerelvények nem felújítottak, hanem a főváros vizsgálata is erre jutott. Moszkvában történt a csere, sejthető, hogy miért. Ráadásul a kocsikkal komoly gond van: néhány éven belül szét fognak rozsdásodni. Ez milliárdos kárt okoz a BKV-nak és a budapesti adófizetőknek.”

Arról is írt Hadházy, hogy tudja, hogy „nem Tarlós találta ki ezt a remek üzletet, de most már esetleg elmondhatná, ki és mivel vette rá, hogy aláírja a szerződést”. A bejegyzését pedig egy példabeszéddel zárta: „Ha valaki magánemberként cseréli Ladára a kocsiját majdnem annyi pénzből, amennyiért Golfot is vehetne, az csak ostoba. Aki viszont ezt az adófizetők pénzével teszi, az hűtlenül kezel.”