Terézváros támogatásokkal igyekszik kompenzálni a rezsicsökkentés szigorítását

Terézváros támogatásokkal igyekszik kompenzálni a rezsicsökkentés szigorítását

Forrás: Soproni Tamás Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás már csütörtök reggel reagált közösségi oldalán a kormány által szerdán meghirdetett energia-veszélyhelyzetre, illetve a rezsicsökkentés korlátozására. A momentumos politikus a rezsicsökkentés megszüntetése, a kata eltörlése és az infláció miatt nehéz helyzetbe kerülteken a következőképpen segítene: 

• A Hunyadi téri vásárcsarnokban jövő szombaton nyíló energiatanácsadó irodát nyitnak, ahol szakértők nyújtanak majd ingyenes segítséget a terézvárosiaknak.

• Fűtéstámogatást nyújtanak a leginkább rászorulóknak, bővítik a támogatásra jogosultak körét és megvizsgálják a támogatás összegének emelésének lehetőségét.

• Támogatják a társasházak, lakások energetikai korszerűsítését is, így jelentősen emelték a társasházi támogatások összegét és a nyílászárók felújításának pályázatát a magánszemélyek irányába is kinyitották.